Online snelwegen

In een tijd waarin niemand tijd heeft en altijd maar druk is, vermijden we files en maken we graag gebruik van snelwegen die we online vinden. Steeds vaker word ik  dan ook gevraagd om online af te spreken. Hoewel ik dacht dat je dan het persoonlijke contact gaat missen, is het eigenlijk heel handig!

Website Yuna Sky

Naast het geven van bedrijfstrainingen ben ik ook een vaste sparringspartner van een heel aantal ondernemers. Iedere ondernemer wil alle kansen benutten die in zijn of haar mogelijkheden passen. In plaats van het hele land door te rijden, spreken we elkaar nu online via skype. Ook ben ik meer in de avond gaan werken. De medewerkers zijn dan al naar huis, de ondernemer heeft dus alle tijd om alle plannen en ideeën rustig te bespreken. Vaak duren deze gesprekken niet langer dan een half uur en volgen er daarna nog een aantal e-mails over en weer. Zo begeef ik mij, net als veel anderen op de snelwegen via internet.

Ik start vaak met een duidelijke zoekvraag. Hierbij kun je denken aan een groeirichting, doelgroepbepaling en altijd mogelijkheden op het gebied van commerciële kansen. Deze vragen komen van succesvolle ondernemers die willen groeien, meer succes willen boeken. Ondanks dat alle organisaties verschillend zijn met andere doelen, visies en werkzaamheden kan ik mijn ervaring uit alle bedrijven combineren en op deze wijze een advies geven. Terwijl de ondernemer zijn of haar verhaal aan mij verteld, stel ik gerichte vragen en noteer zoveel mogelijk. Tijdens het gesprek deel ik alles wat in mij opkomt. Ik stel veel vragen, opper ideeën en doe suggesties. Soms is enkel de spreekwoordelijke spiegel of een luisterend oor voldoende.

Juist omdat ik met zoveel verschillende ondernemers en bedrijven in contact ben vul ik mijn rugzak goed, raakt deze steeds voller en heb ik steeds meer te bieden. Het blijft iedere keer weer een uitdaging om een ondernemer te prikkelen om een stapje verder te gaan, net even anders te denken. De weg naar succes is voor niemand hetzelfde, maar wat is het leuk om de route te vinden zonder alle nieuwe snufjes maar met een ouderwetse stratengids.

Heb jij nu ook het gevoel dat je vast zit en heb je geen idee hoe je verder moet? Durf jij een stapje verder te gaan? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

Groet, Annemieke

Uiteraard heb ik deze gesprekken ook met startende ondernemers, wil je hier meer over weten klik dan hier.