Gebruik kleur voor je Marketing

Naast je bedrijfsnaam en gewenste beeldmerk zijn je huisstijl kleuren ontzettend belangrijk. Om je merk sterk neer te zetten gaan we het in deze blog hebben over het gebruik van kleur voor je marketing.

Kleur speelt een grote rol in het gevoel wat we ergens bij krijgen. Kleuren geven ons visuele prikkels welke je huisstijl een gevoel geven, het brengt je merk tot leven. Dus niet een gemakkelijke keuze. Zeker omdat iedereen een andere associatie heeft met een bepaalde kleur. Daarnaast hebben we natuurlijk ook allemaal persoonlijke voorkeuren en is kleurbeleving heel persoonlijk.

Hoewel er geen wetenschappelijke bewijs is voor het effect van kleuren, worden op grote schaal wel eigenschappen en kenmerken aan toegekend.

Het lijkt een onmogelijke taak, toch gaan we een poging doen om je te helpen. We hebben de 5 woorden van toepassing per kleur voor je.

💙 Blauw: Zakelijk, Professioneel, Communicatie, Stabiliteit, Oprecht
💛 Geel: Geluk, Vrolijk, Vriendelijk, Positiviteit, Optimistisch
💚 Groen: Groei, Vernieuwing, Vertrouwen, Vrijgevigheid
❤️ Rood: Passie, Kracht, Leiderschap, Enthousiasme, Blijdschap
💜 Paars: Luxe, Ambitie, Spiritualiteit, Wijsheid, Daadkracht
🧡 Oranje: Energie, Warmte, Creativiteit, Humor, Jeugdig
💗 Roze: Bemiddeling, Intuitie, Passie, Jong, Sterk
🤍 Wit: Puur, Rust, Eenvoud, Simplistisch, Zuiver
🖤 Zwart: Elegant, Stijlvol, Boos, Verdriet, Klasse

Dan heb je je kleur(en) gekozen, maar je hebt natuurlijk oneindig veel tinten in die kleuren. Let op: veel kleuren hebben zowel een positieve als een negatieve associatie. De context zal doorslaggevend zijn in het beleven van de kleur. Ook de kleursterkte speelt hierin mee. Hoe lichter de kleur, hoe zachter de uitwerking en het effect van de kleur.

Heb je een kleur gekozen, dan kun je kijken bij colorpedia. Een encyclopedie op het gebied van kleuren. Maar ze bieden nog meer! Naast dat ze variaties aanbieden kun je ook direct kleurschema’s en verwante kleuren vinden. Kortom, leuk om eens een bezoekje te doen op hun website.

Wil je meer weten welke kleuren het beste bij jou en je bedrijf passen. Neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek met onze visueel branding expert.

Kleur Marketing

Wil je meer gratis tips? Lees dan ook onderstaande blogs!

Meer-bezoekers-website-Yuna-Sky
Blog-Creëer-Content-Yuna-Sky
Blog Pittige Teksten

Volg ons

Je kunt meer over ons te weten komen door ons te volgen op een van de volgende kanalen, wie weet kom je er achter waar wij van de week uithang en spreken we elkaar dan.