Hoe het allemaal begon

Regelmatig krijg ik de vraag van wie ik mijn ondernemersbloed heb gekregen, zit het in je familie? Na mijn eerdere blog waarin ik vertelde dat ik veel samenwerk met mijn zusje, leek het mij leuk om in deze nieuwe blog wat meer te vertellen over mijn achtergrond. Hoe het allemaal begon…

BoerderijDe vader van mijn vader, mijn opa besloot jaren geleden om als pionier naar Flevoland te komen om hier een boerderij te starten. Hoewel mijn opa een boerderij over kon nemen, nam hij het dappere besluit om naar de nieuwe polder te gaan om zijn kansen te benutten.

Ondanks dat ik betwijfel of mijn vader en moeder zichzelf ooit als ondernemers hebben gezien, waren mijn ouders dat natuurlijk wel. Want nadat mijn opa en oma toe waren aan een nieuwe stap hebben mijn ouders het boerenbedrijf overgenomen. Maar toen zij allebei richting de vijftig gingen hebben zij besloten om het roer om te gooien. Mijn vader is leraar geworden en mijn moeder opticien. Dat kan ik niet anders dan zeer moedig en zeker ondernemend noemen.

Zes jaar nadat mijn ouders een nieuw hoofdstuk zijn begonnen ben ik gestart als ondernemer. Om mijn eerste stappen als ondernemer kracht bij te zetten stond ik in 2013 samen met mijn zusje Martiena op een business beurs. Een geniale stap want de eerste opdrachten stroomden binnen. Evenals een mooie samenwerking met Martiena en nu zelf ondernemer en een vaste trainer van Yuna Sky.

Nu terug naar de vraag zit het ondernemen in mijn bloed? Komt het ondernemen vanuit de tak van mijn opa? Aan de andere kant is de broer van mijn moeder ook een succesvol ondernemer. Ik denk dat wij van beide kanten de juiste mix hebben gekregen om ambitieus te zijn. We hebben geleerd om positief te zijn, door te zetten & om creatief te denken. Dit zijn toch ingrediënten die enorm handig zijn om als ondernemer te bezitten.

Dit jaar ben ik alweer 4 jaar ondernemer en heb ik al veel ondernemers mogen helpen met PR & Publiciteit. Heb ik veel mooie trainingen mogen geven en teams laten bloeien. Ik kijk er naar uit om hetgeen wat ik heb meegekregen van mijn ouders verder in te zetten en zie een mooie toekomst voor Yuna Sky.

Groet, Annemieke

Kijk eens op de websites van Martiena de Graaf:
www.typischtien.nl
www.echtpresenteren.nl

Kijk eens op de website van mijn oom, André Stuut:
www.stuut-tcb.nl

Volg ons

Je kunt meer over ons te weten komen door ons te volgen op een van de volgende kanalen, wie weet kom je er achter waar wij van de week uithang en spreken we elkaar dan.