Inhaken doe je zo!

Vind jij het leuk om speciale dagen te gebruiken als onderwerp voor je sociale media berichten? Dan zit je helemaal goed bij dit artikel, want je krijgt een mini-stappenplan: inhaken doe je zo!

STAP 1: Download een inhaakkalender

Dit is appeltje-eitje, deze stap gaat heel gemakkelijk want die heb ik al voor je gemaakt. Je hoeft alleen maar hier op te drukken en je vraagt hem direct aan.

Het leuke van deze inhaakkalender is, is dat hij is opgedeeld met de leukste business kansen voor jou.

STAP 2: Uitkiezen maar

Pak het document en je agenda of online communicatie planner erbij. Schrijf de inhaakdagen op die je het leukst vindt, waar je een herinnering of een ervaring bij hebt.

Wees wel kieskeurig over welke inhaakmomenten je wilt gebruiken. Door specifiek te kiezen, geef je direct meerwaarde aan de dag. Zorg er echt voor dat je een reden hebt, waarom je hem wil gebruiken. Inhaken doe je met een reden, een doel nooit om alleen maar te berichten.

STAP 3: Ideeën direct opschrijven

Heb je nu bij het zien van de inhaakdagen al een idee over hoe en wat je voor content wilt plaatsen? Denk hierbij aan de inhoud van het stukje, maar ook aan de afbeelding die hierbij aansluit. Noteer dit er dan ook direct bij, want het is zonde om sterke ideeën te vergeten.

Maak je al gebruik van een notitieblok? Dit kan zowel één op de computer of een papieren zijn. Schrijf alles op wat in je opkomt en op een later moment heb je hier ongelofelijk veel plezier aan.

STAP 4: De berichten schrijven

Maak een week of maand document, hiermee krijg je direct een duidelijk overzicht. Noteer vervolgens de dagen en de bijbehorende data voor de gehele periode. Wanneer wil jij iets plannen?

Natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat je de inhaakmomenten een beetje verdeeld. Haak bijvoorbeeld maximaal 3x per maand in op een speciale dag. Je blijft hierdoor divers in je berichten.

Vergeet niet om de ideeën van tip 3 te verwerken op je online communicatie planner.

STAP 5: Afbeelding toevoegen

Het leuke is wel, dat als je inhaakt, je er ook een passende afbeelding aan toevoegt. Dat als het ‘slagroomdag’ is, je ook een foto deelt met gebak en flinke toef slagroom. Je maakt hierdoor het inhaakmoment visueel en sterker voor je volgers.

EXTRA TIP!

Maak jij al gebruik van Canva? Deze online tool gaat je helpen om mooie afbeeldingen voor je sociale media te maken. De gratis versie is al erg uitgebreid en zeker een aanrader om hiermee te starten.

Volg deze 5 stappen door en je bent ready-TO-GO. Nogmaals zorg voor eigen,- en eenheid. Zodat het past bij al je andere content en dat het niet uit de toon valt.

Meer tips en tricks over het inzetten van een inhaakkalender lees je in de onderstaande artikelen.

Volg ons

Je kunt meer over ons te weten komen door ons te volgen op een van de volgende kanalen, wie weet kom je er achter waar wij van de week uithang en spreken we elkaar dan.