Is jouw klant ook Koning?!

Zijn de medewerkers binnen jouw bedrijf wel klantvriendelijk? Zijn de collega’s van de verkoopafdeling representatief? Is de telefoniste het visitekaartje van de organisatie? Weet je dit zeker? Is jouw klant koning?!

Sommige ondernemers (& verkopers) zeggen: “ik behandel mijn klanten zoals ik zelf behandeld wil worden.” Dit impliceert veel goeds, maar wil jouw klant wel zo geholpen worden? Bij Marketing & PR is het belangrijk om de klant centraal te stellen, het is een andere manier van denken, máár zeer succesvol!

Persoonlijke aandacht voor uw klant?!

Niets is belangrijker dan een goede band tussen je klanten en jouw bedrijf. Met onze PR doen we ons best een duurzame band op te bouwen met onze klanten. Maar hoe goed ken jij deze klant en hoe hou je de band goed?

De behoefte van klanten is vrij simpel, zij hebben behoefte aan een luisterend oor, iemand die meedenkt, duidelijk is en zijn/haar afspraken nakomt, die niet vertelt wat je wilt horen, maar wat belangrijk is om te weten.

Denk als je klanten, zij weten wat ze willen. Je hoeft alleen maar te luisteren, de vertaalslag te maken in wat zij nodig hebben en wat jij kunt bieden.

En, wanneer je iets niet weet, wees dan zuiver en transparant dan zal je klant begrip tonen en je ruimte geven.

Het verbeteren van het klantcontact en klantgericht werken zullen een directe positieve werking hebben op de motivatie van je medewerkers en op de omzet.

Benieuwd naar hoe jij kunt werken aan het bouwen van klantrelaties? Of wil jij je klanten in het zonnetje zetten? Wij helpen je graag!

Hieronder onze 10 gouden regels voor een optimaal klantcontact:

1.   Communiceer altijd duidelijk en begrijpelijk
2.   Behandel je klanten persoonlijk en vriendelijk
3.   Kom je afspraken altijd na, niets is vervelender dan te moeten wachten
4.   Wees betrouwbaar, doe wat je beloofd
5.   Verplaats je in de situatie van je klant, dan voelt deze zich begrepen
6.   Handel in het belang van je klant, geef het gevoel belangrijk te zijn
7.   Reageer altijd zo snel mogelijk, geen nieuws is ook informatie
8.   Negeer je klanten nooit, reageer altijd
9.   Los problemen snel, maar belangrijker zo goed mogelijk op,
communiceer je stappen
10. Doe eens wat extra’s voor je klant, zomaar omdat het kan

Klant is koning

Wil je meer inspiratie, lees dan ook onderstaande blogs!

Blog-inhaken-doe-je-zo-Yuna-Sky
Blog Blijven Vernieuwen
Eerste Blog online

Vanuit onze kennis & deze ervaringen hebben wij een mini training gemaakt.

De training: HerKen je klant staat in het teken van persoonlijke aandacht voor je klant. Tijdens deze training staan de verschillende type klanten centraal. Waar moet je opletten, waar heeft je klant behoefte aan? Kortom, hoe creëer je meer begrip voor je klant?

Denk jij nu ook, hier kunnen wij ons in verbeteren en hier willen wij ons in onderscheiden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Volg ons

Je kunt meer over ons te weten komen door ons te volgen op een van de volgende kanalen, wie weet kom je er achter waar wij van de week uithang en spreken we elkaar dan.