Rijdende reclame, ja of nee?!

Rijdende reclame, je hoeft de deur maar uit te stappen en je ziet in je straat wel een auto of busje met reclame. Maar, is dit wel reclame? We hebben de positieve kanten, maar ook de gevaren voor je op een rijtje gezet, je leest ze in dit artikel.

Reclame, reclame, reclame!

De voordelen van rijdende reclame zijn gemakkelijk te bedenken. De voornaamste reden om te kiezen voor deze vorm van reclame is natuurlijk het versterken van je naamsbekendheid door het vergroten van je zichtbaarheid. Door je bedrijfsnaam op je voertuig te plaatsen krijg je al rijdend aandacht, zowel lokaal, landelijk en misschien zelfs wel buiten onze landsgrens.

Je kunt een bijvoorbeeld je logo en informatie delen op de zijkant of op het raam of net daaronder op de achterkant van je auto. Ga je voor alles of niets, dan kun je kiezen voor een full wrap of een opvallend voertuig waar je sowieso al aandacht mee krijgt. Hierdoor kun je je auto letterlijk als rijdend reclamebord beschouwen.

Een aanzienlijk nadeel is dat deze belangstelling niet altijd positief zal zijn. Doe je (in de ogen van anderen) iets verkeerd in het verkeer dan kleeft er direct een negatief beeld bij je naam. ls je reclame plaatst op je eigen voertuig dan heb je het beeld van je ‘kijkers’ redelijk zelf in de hand. Maar werk je met bedrijfsbusjes dan moet je vertrouwen op de rijstijl van je medewerkers. Hebben zij wel door dat zij jouw bedrijf vertegenwoordigen?

Kortom, het is niet vanzelfsprekend dat rijdende reclame wel zo voordelig is voor je bedrijfsnaam. Laten we daarom een opsomming maken van de voor ,- en nadelen.

Plus

🌪️ je bent overal zichtbaar
🌪️ reclame reclame reclame…. die maak je nu continu, onderweg, bij huis en op kantoor.
🌪️ adverteren kost nu eenmaal geld. Dit is een eenmalige uitgave die zichzelf in naamsbekendheid terugverdient.
🌪️ én, als je het groots aanpakt, kan je auto hiermee misschien zelfs een ‘bekendheid’ mee worden. Hiermee geef je je merk direct een enorme BOOST!

Min

🌪️ doe iets verkeerd in het verkeer en iedereen onthoud je naam in het negatieve.

Maar als dat nu het enige ‘gevaar’ is, dan is dat natuurlijk verwaarloosbaar. En mocht je ook klachten krijgen over bijvoorbeeld je rijstijl, buig dit dan om naar iets positiefs. Luister naar de klacht, neem deze serieus en bied je excuus aan (ook als jij het niet zelf bent geweest).

En dan nog dit:
Gebruik je je auto voor zowel je bedrijf als privé en vind je het vervelend om altijd zichtbaar te zijn? Dan kun je ook gebruik maken van tijdelijke reclame, zoals een magnetische strip of een zonnescherm. Deze kun je gemakkelijk verwijderen als je even ‘onzichtbaar’ wilt rondrijden.

Meer inspiratie? Lees dan ook onderstaande blogs!

Marketing wedstrijd Yuna Sky
Kleur in marketing
promotie

Volg ons

Je kunt meer over ons te weten komen door ons te volgen op een van de volgende kanalen, wie weet kom je er achter waar wij van de week uithang en spreken we elkaar dan.