Veranderen door te Vernieuwen!

In deze blog deel ik tips en mijn kijk op veranderen door te vernieuwen!

Aan de basis van ieder bedrijf ligt een doel, een bestemming, de reden waarom het bestaat, wat je aanbod is en wat je wilt uitdragen. Kortom de basis. Veranderen door te vernieuwen of vernieuwen door te veranderen?

Communicatie is je gereedschap!

Vernieuwen begint pas echt met het scherpstellen van je doel en van de waarheid. Creëer een reëel beeld van je huidige positie. Wat gaat er goed en wat kan er beter. Met een overzichtelijk plan van aanpak vergroot je je kans van slagen.

Of je nu een eenmanszaak bent of je hebt een bedrijf met medewerkers de basis voor vernieuwing is hetzelfde. Geef je medewerkers of sparringpartners een stem en maak gebruik van hun ideeën. Communicatie is hierbij je gereedschap, deze kun je als tool gebruiken om niet alleen jezelf, maar ook anderen te overtuigen en mee te nemen in je plannen!

Onzekerheid over veranderingen ontstaat pas als er een verschil bestaat
tussen wat je je omgeving vertelt en wat ze willen weten.

Wanneer je denkt aan veranderen doorloop dan de volgende 5 stappen:
1. Ga na of de veranderingen nodig zijn
2. Ga na of er een noodzaak is om te veranderen
3. Ga op zoek naar nieuwe ideeën
4. Ga na of de veranderingen haalbaar zijn
5. Creëer draagvlak op de werkvloer en bij je klanten

Bedenk wel, je kunt niet alles veranderen. Sommige dingen zal je moeten accepteren dat ze zijn zoals ze zijn. Wel is vernieuwen noodzakelijk voor iedere ondernemer. Zonder beweging sta je stil en dat is sowieso achteruitgang. Door te blijven vernieuwen blijf je je concurrenten de baas, je behoudt een voorsprong en blijft krachtig & weerbaar!

Wat houd je nu nog tegen? Durf jij de volgende stap te zetten? Ben je benieuwd naar wat verandering binnen jouw bedrijf kan betekenen? Wil je weten waarin jullie kunnen groeien, ontwikkelen en verbeteren? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Kijk ook eens bij ons aanbod voor Online Advies!

Meer inspiratie? Lees dan onze blogs!

Blog Blijven Vernieuwen
Marketingmix
Ondernemer aan zet

Volg ons

Je kunt meer over ons te weten komen door ons te volgen op een van de volgende kanalen, wie weet kom je er achter waar wij van de week uithang en spreken we elkaar dan.